Hellyttävän pikkutyllinpoikasen horjuvat ensiaskeleet – Katso video

Kommentoi

Videon horjuva ja lopulta myös kompastuva suloinen pieni pikkutyllinpoikanen on kuvattu muutama tunti syntymänsä jälkeen 14.6.2012. Vaikka pikkutyllinpoikanen osaa kävellä jo syntyessään, aivan ongelmatonta sen liikkuminen ei toki ole, kuten videolta selviää.

Kävelemisen hallitseminen on kuitenkin pienelle pikkutyllille välttämätöntä, sillä sen emot eivät sitä syötä, vaan sen on itse löydettävä oma ruokansa heti ensimmäisestä hetkestä munasta kuoriuduttuaan.

Pienen linnunpoikasen  (alle 5cm) koordinaatiokyky ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa vielä täysin kehittynyt, eikä sen todella pieni koko helpota sen liikkumista kasvillisuuden seassa lainkaan. Niinpä videollakin nähtävä kompastuminen on hyvin tyypillisistä pikkutyllien hyvin pienille poikasille.

Yksin ei videon poikasen eikä sen sisarusten kuitenkaan tarvitse olla ravintoa etsimässä, vaan toinen emoista – alkuvaiheessa usein molemmat – on aina lähellä valvomassa niiden turvallisuutta ja ohjaamassa niiden liikkumista äänimerkein. Näin myös videolla. Emoa ei tosin näy, mutta sen ääntely kuuluu selvästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.