Taiteellinen ympäristörikollinen Jackson Pollockin jalanjäljillä

2 Kommenttia

ymparistorikos-2011-3114

Tänään törmäsin erään tutun metsäautotien sulkevan portin luona outoon, mutta mielenkiintoiseen, ”ympäristörikokseen”.

Joku kieltoja ymmärtämätön kanssakulkijani oli näet hoksannut kiertää portin jollain ajoneuvolla laittamalla portin viereiselle pehmeälle ojanpenkereelle kovapahvilevyt. Tämän jälkeen hän oli ajanut levyjen ylitse ja näin välttynyt jäämästä kiinni pehmeään hiekkaan.

Toisaalta törkymöykyn käyttämistä kauniisti maalatuista levyistä voi päätellä hänen olevan kovin väärällä alalla. Hänessä on selvästi enemmän kuin pari pisaraa taitelijan verta suonissaan.

Mikä mieltäkutkuttavinta, on kaiken lisäksi mahdollista että tämä taiteellinen motoristi, on jopa saattanut huolellisesti etukäteen suunnitella myös levyssä näkyvien pyöränjälkien optimimaallisen asettelun.

Lisäksi hän ehkä halunnut tehdä omilla pikku kätösillään taiteellisen kunnianosoituksen edesmenneelle amerikkalaiselle taidemaalarille Jackson Pollockille heiitämällä syksyiä kovunlehtiä juuri oikeille paikoille kuvapinnalla.

Jackso Pollockhan on kuuluisa kehittämästään action painting –menetelmästä, jossahän hylkäsi perinteisen pensselin ja paletin ja sen sijaan räiski ja heitteli värit lattialle olevalle kankaalle. Lopuksi hän saattoi jopa  tanssia hurmoksessa teostensa päällä antaakseen niille viimeisen silauksen.

Voin vain kadehtien kuvitella sen ekstaasin määrän, jonka tämä taiteilija koki ajaessaan teostensa päältä pyöränkumit savuten ja palavan kumin tuoksua sisäänsä intohimoisesti vetäen.

P.s. Jos halua tutustua siihen, mitä olen blogissani aiemmin kirjoittanut ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, voit tehdä sen Arkiston kategoriassa Luonto ja Ihminen.

 

 

 

2 Comments

  1. Katariina

    Tämä on tosiaankin taidetta.
    Nyt olet napsaissut kuvan, mitä maailmassa on ainoastaan yksi kappale. Tämä on Olli Korhosen ainutlaatuinen taideotos Taiteen tähtiyöstä. Kuvan keskellä “ui -tai sukeltaa ihminen…

    • Olli

      Kiitos ylisanoista Katariina. Toisaalta olen kylllä ihan tyytyväinen kuvaan. Ja huom., itse en ole mitenkään muuten kuvaa manipuloinut kuin sen, että taivutin pientä kuusentainta niin, ettei sen oksat tulleet häritsemään kuvaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.