Tuhannet tappelunhaluiset keltiäiset rakastavat kuvakoniani – Katso video.

2 Kommenttia

Lähes joka vuosi lämpimänä kesäpäivänä heinä-elokuun vaihteessa on sattunut sama outo ilmiö, jos vain olen sattunut pysäköimään uskollisen Volvoni (vm. 1987) jollekin metsätielle keskelle mäntykangasta.

Näin kävi myös pari viikkoa sitten.

Jostain tuntemattomasta paikasta ryntäsi autoni katolle tuhansia siivekkäitä keltiäisiä, jotka aloittivat varsinaiset bakkanaalit, joista ei puuttunut muu kuin ääni. Tapahtuma oli nimittäin todella lähes äänetön.

Itselleni jäi tehtäväksi vain seurata silmät ymmyrkäisinä tätä villiä toritappelua, johon osallistuvat eivät kaihtaneet ottaa eivätkä antaa sen, minkä niiden pienistä raajoista lähti.

Onni tässä onnettomuudessa – aivan kuten aiemmissakin vastaavissa tilanteissa – oli siinä, etteivät nuo pikkuruiset tappelupukarit välittäneet minusta tuon taivaallista.

P.s. Aiemmin tästä oudosta luonnonnäytelmästä ei ole ollut minulle kuvauksellista hyötyä, sillä vilkkaasti vipeltävien otusten vauhti on niin, kova ettei ole ollut minkäänlaista toivoa saada niistä laadukasta still-kuvaa.

Kiitos nykyisen kamerani videokuvausominaisuuden saatoin kuitenkin tällä kertaa dokumentoida erikoisen tapahtuman videolle muidenkin ihmeteltäväksi.

2 Comments

 1. Anne Piirainen

  parveilu ja siihen liittyvä parittelu näyttää joskus tappelulta. Tavalliset häämenot ovat kyseessä.Autosi nyt vain sattuu olemaan sopiva tanner niiden mielestä.

  • Olli

   Niin itsekin arvelin, mutta lajia tarkemmin tuntemattomana otin taiteellisen vapauden kuvata tapahtumaa mahdollisimman elävästi ja samalla toivoen, että joku itseäni viisaampi kertoisi lopullisen totuuden. Niin kuin kävikin. Kiitos siitä Sinulle.
   P.s. Videon englanninkielisessä tekstissä käytettyä termiä ‘alate’ käytetään juuri parveiluun osallistuvista koiras- ja naaraspuolista yksilöistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.