Unohtunut ihmetys: Pikkutyllin pitkä poseeraus.

Kommentoi

Käydessäni läpi kesällä ottamiani kuvia, vastaani tuli pitkä sarja nuoresta pikkutyllistä ottamiani kuvia. Kuten yleensäkin minulle kuvien tärkeimmät elementti olivat niiden valot ja värit:

Tällä kertaa pikkutylli seisoi tumman öljysoran ja vastavalossa oranssina  hehkuvan kasvillisuuden rajalla.

Kuvia oli itse asiassa niin useita, että niiden läpikäyminen ja arviointi vei mielestäni ikuisuuden. Samalla ihmettelin, mikä kumma oli saanut minut ottamaan niin monta kuvaa sekä eri valotusarvoilla että ISO-arvoilla. Myös objektiivia olin ehtinyt vaihtamaan, mikä sekin oli poikkeuksellista tämän tyyppisissä kuvauksissa.

Sitten tilanne kuitenkin muistui mieleeni niin elävänä, kuin tämänkaltainen linnun liikkumaton poseeraus yleensäkään voi:

Olin havainnut linnun kävelevän tuon mielenkiintoisen oranssin alueen reunamilla, joten jäin odottamaan sopivaa kuvakulmaa. Lopulta lintu pysähtyikin mielestäni hyvään paikkaan kuvauksen kannalta.

Kuva. Pikkutylli. Nuori. Oranssi. Lintu. Kesäilta. Kuumuus.

Kuva: Pikkutylli oranssina hehkuvan kasvillisuuden reunalla.

Tuossa ei tietenkään ollut mitään kummalista, mutta siinä että loppujen lopuksi jähmettyi tuolle paikalle kuin suolapatsaaksi. Aluksi seurasin sitä puolihuolimattomasti, mutta mitä kauemmin se oli hievahtamatta seisonut paikoillaan, sitä mielenkiintoisempana tilanteen koin. Niinpä päätin kuvata sitä tasaisin väliajoin, jotta voisiin asian tarvittaessa jälkeenpäin todentaa.

Pikkutylli suuremmalla polttovälillä kuvattuna.

Siinä se pikkutylli sitten seisoi, ja seisoi, ja seisoi, kuin vartiosotilas, lämpöä hehkuvalla öljysoratiellä peräti uskomattomat 19 minuuttia! Niin oudolta sen käytös tuntui, että välillä tulin jo tosissani huolestuneeksi sen terveydentilasta. Uskoin sen näet saaneen lämpöhalvauksen. Etenkin kun linnun silmät näyttivät väkisin painuvan kiinni, vaikka se selvästikin yritti pysyä hereillä.

Väsymys tai valon kirkkaus saa pikkutyllin siristämään silmiään.

Loppujen lopuksi se kuitenkin suureksi helpotuksekseni liittyi lähistöllä liikkuvien sisarustensa joukkoon.

Kuvauspäivä 9.7.2010.

Kuvausten kesto: 21.15.04 – 21.33.51

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.