Vesi pärskyy kun kaakkurinpoikanen lähtee lentoon

1 Kommentti

Kaakkurinpoikanen lähtee lentoon

Kaakkurinpoikanen lähtee lentoon

Kuvauskesä on osaltani käytännössä ohitse, ja on aika ryhtyä muistelemaan, mitä tulikaan kuvattua.

Kesän tärkein kuvausprojektini kaakkurit päättyi jo viime viikolla, jolloin kävin heittämässä hyvästit perheelle, sillä tiesin, ettei minulla ollut seuraavina päivinä enää mahdollista seurata lammen hylkäämiseen valmistautuvaa perhettä, vaikka kovasti niin halusinkin.

Loppuviikolla sain sitten agentiltani vahvistuksen, että kaakkurilampi oli todella hiljentynyt ja molemmat poikaset olivat onnistuneet jättämään lammen omin siivin.

Oheinen kuva lentoon lähtöä harjoittelevasta poikasesta on otettu vajaa viikko ennen, kuin se jätti syntymälampensa. Kuvassa pärskyvän veden perustella on helppo päätellä se vauhti ja voima, joka poikasen on pystyttävä kehittämään hyvin lyhyessä ajassa, voidakseen irrota lammen pinnasta.

Kaakkurinpoikanen räpyttelee siipiään

Kaakkurinpoikanen räpyttelee siipiään

Poikasen edellä näkyvät pärskeet ovat sen sisaruksen synnyttämiä. Kuva on nimittäin otettu sellaisella harvinaisella hetkellä, jolloin poikaset yrittivät päästä samanaikaisesti lentoon. Tätä ei sattunut kovinkaan usein.

Toisessa, kolme viikkoa aikaisemmin otetutusta kuvasta voi puolestaan päätellä, kuinka suuresti poikanen kuvan on oton jälkeen kehittynyt. Tuolloin vielä untuvikosta pikku kaakosta on ylemmässä kuvassa tullut hyvin suuresti aikuista muistuttava lintu.

1 Comment

  1. Tuula Herrmann

    mahtavia kuvia, ilo katsella. Itse seuraan ensi kesänä mielenkiinnolla mahtaisiko kesäkotimme pikkulahdelmassa asuva harmaahaikarapari alkaa pesiä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.