Kaakkuri ja ylösalaisin käännetty maisema – Katso video

Kommentoi

Niin kauniita kuin useimmat tuntemistani kaakkurilammista ovatkin, pitkinä tapahtumaköyhinä tunteina – joita kyllä riittää – mieli usein karkaa muualle, joskus hyvinkin kauas. Jonnekin jolla ei ole mitään tekemistä luonnon tai kuvaamisen kanssa.

Toisaalta nuo hiljaiset hetket voivat antaa sysäyksen tutkia näkemäänsä aivan uudesta näkökulmasta. Näin kävi minulle jo vuosia sitten, jolloin kiinnostuin kokeilemaan, miltä näyttäisivät kuvat, joissa kaakkureiden taustana olisi tyynen veden pinnalta heijastuva metsämaisema.

Ja ennen kaikkea olisiko mahdollista ottaa sellainen kuva, jossa kaakkurin veden pinnalla näkyvä peilikuva olisi niin tarkka, että se mahdollistaisi kuvan ylösalaisin kääntämisen. Tämä mahdollistaisi sen, että taustan metsä seisoisi oikeassa luonnollisessa asennossaan eikä ylösalaisin (kuva alla).

Jos haluat nähdä lisää kuvia noista kokeiluistani, löydät niitä täältä: Kadonneet kaakkurimuistot- Suljinaikakokeiluja ja impressionistia kaakkurikuvia

Huom! Artikkeli on ajalta, jolloin julkaisin kuvat huomattavasti pienemmässä koossa kuin nykyisin. Painamalla samanaikaisesti ’Ctrl’ ja ’+’ – näppäimiä tai valitsemalla selaimesta komennon Näytä/Suurenna, voit ehkä kuitenkin saada paremman käsityksen, miltä kuvat todellisuudessa näyttäisivät. Ensimmäinen kuva on kuitenkin päivitetty vastaamaan nykyistä käytännettäni.

Kaakkuri ja impressionistinen metsämaisema

Kaakkuri ja impressionistinen metsämaisema

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.