Bratislava huhtikuussa 2013.

Kommentoi

Bratislava by night

Bratislava by night

Slovakian pääkaupunki Bratislava on kuin tehty kiireiselle turistille, sillä suurin osa mielenkiintoisista vanhoista rakennuksista keskittyy aivan Tonavan rannalla sijaitsevaan vanhaankaupunkiin.

Vanhaakaupunkia taas hallitsee idyllinen keskusaukio, jonka ympäriltä vain kivenheiton päästä löytyvät lähes kaikki merkittävät nähtävyydet.

Kaupungin hauskin nähtävyys olikin keskusaukion läheisen Hlavne Namestie’n (suom. pääaukio) penkkiin leppoisasti nojaileva Napoleon, joka kuin sattumalta on löytänyt sijansa Ranskan Trikolorilla koristetun suurlähetystön edestä.

Patsas on lisäksi hyvin suosittu kuvauskohde, mikä selvisi istuessani seuraamassa torin elämää noin 10 minuutin ajan:

Tuona lyhyenä aikana parisenkymmentä turistia kävi kuvauttamassa itsensä mitä erikoisimmissa asennoissa tuon hassunkurisen Napoleon patsaan vierellä.

Bratislavan näkyvimmät maamerkit ovat Tonavan yli rakennetun sillan yläpuolelle kohoava ufomainen näköalapaikka sekä vanhankaupungin kupeella sijaitsevan linnavuoren huipulla valkeana hohtava yli tuhat vuotta vanha Bratislavan linna.

Kaikki nyt nähtävät kuvat on otettu vajaan vuorokauden aikana, sillä Bratislava oli vain välietappi matkalla Budapestistä Wieniin.

P.s. Kuvaesityksessä nähtävät värikkäät naisaiheiset julisteet mainostavat uutta bratislavalaista musiikkitapahtumaa Cherchez la femme  ’Etsikää nainen.’

Mielenkiintoiseksi festivaalin nim muuttui vasta tutkittuania tarkemmin lauseen alkuperää.  Tuon kansainvälisesti tunnetun ilmauksen voi nimittäin tulkita hyvinkin sovinistiseksi: ‘Jos jokin menee vikaan, sen takana on nainen.’

Kertoisikohan festivaalin nimi jotain Slovakian yhteiskunnasta? Ken tietää.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.