Metsäjäniksen iltapuuhia, 19.8.2010.

Kommentoi

Tänä iltana seurustelin ties monennenko kerran ikioman metsäjänikseni kanssa. Vietettyäni tänä kesänä lukemattomia iltoja pitkäkorvaisen ystäväni kanssa, olen alkanut nyt kysellä itseltäni, mitä jänis mahtaisi ajatella, jos minua ei kuuluisi eikä näkyisi pitkään aikaan.

Se valitettavasti jää ikuiseksi arvoitukseksi, sillä yhteistä kieltähän meillä kahdella ei ole, vaikka muuten viihdymme toistemme seurassa ilmeisen hyvin.

Nyt tavoitin ystäväni ruokailemassa, tilanteessa, jossa laskevan auringon kultaiset säteet valaisivat kauniisti taustan rikkaruohoja samalla, kun pupu itse oli varjossa.

Metsäjänis auringon laskiessa.

Hetken ruokailtuaan jänö kuitenkin hakeutui metsän reunaan ja alkoi huoltaa turkkiaan. Saatoin melkein kuulla pikkuruisen kielen lipsutuksen.

Metsäjänis nuolee turkkiaan.

Huolehdittuaan henkilökohtaisesta hygieniastaan ystäväni rauhoittui ja laskeutui maahan lepäämään. Ilokseni se asettui asentoon, jossa ilta-aurinko kultasi muuten jälleen varjossa makaavan jänön kasvot.

Metsäjänis iltalevolla.

Katselin muuten myös vanhempia kuvia ja huomasin yllätyksekseni, että olin kuvannut sen lepäämässä prikulleen samassa paikassa jo 3.8. eli pari viikkoa sitten. Kovin on jänikseni siis tapojensa orja.

Tags: METLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.