Kalastajanlangan kiduttama laulujoutsen on vielä hengissä – Katso HD video

Kommentoi

Laulujoutsenia auringonlaskun aikaan

Laulujoutsenia auringonlaskun aikaan

Olin myöhään eilen illalla videokuvaamassa Rautalammin Rastunsuolla oleilevaa suurta laulujoutsenparvea. Seurasin niiden elämää alkuillasta aivan auringon laskuun saakka.

Etäisyyttä rauhallisesti ruokailevaan seitsenkymmenpäiseen katraaseen oli sen verran, ettei kamerani pieneltä näytöltä voinut nähdä kovinkaan tarkasti, mitä kukin yksilö teki tai ennen kaikkea, miltä ne tarkemmin näyttivät.

Niinpä hämmästykseni oli suuri, kun havaitsin kotona tietokoneen näytöltä, että ainoa illan kuluessa ottamani valokuva, kertoi joukossa olevan vanhan tuttavani, jota en uskonut enää näkeväni. En hengissä enkä muutenkaan.

Vaan hengissä se oli. Itse asiassa se näytti olevan oikein hyväkuntoinen.

Jos nyt sellaista lintua voi hyväkuntoiseksi sanoa, jota sen alaleukaa puristava paksu kalastajanlanka on jo vuoden kiduttanut.

Tapauksen lyhyt historia

Kohtasin kyseisen laulujoutsenenhan  vuosi sitten Rautalammin Tyyrinvirralla, jolloin sen alaleuan ympäri oli kietoutunut vahva kalastajanlanka (tästä linkistä näet tuolloin kuvaamani videon).

Koska emme tuolloin valitettavasti onnistuneet saamaan sitä kiinni poistaaksemme sitä selvästi haittaavan kalastusvälineen, kuvittelin eläintä väistämättä odottavan tuskallisen lopun.

Käsitykseni lintua odottavasta kohtalosta ei ollut kuitenkaan omasta päästä keksimäni, sillä linnun nähnyt eläinlääkäri totesi sen suun seudun selvästi tulehtuneen ja epäili, ettei lintu voisi olla pitkäikäinen, ellei se pääsisi langasta eroon tavalla tai toisella.

Tuolloin emme voineet lintua siis auttaa, vaan se katosi muutaman päivän kuluttua jonnekin apumme tavoittamattomiin.

Vähän ennen auringon laskua kuvatulla videolla lintu ilmestyy näkyviin näytön oikeasta laidasta heti videon nimen kadottua. Tämän jälkeen lintu kulkee suoraan lähes koko näytön poikki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.