Korppi leikkii kumitiivisteellä – Harvinainen tilannekuva 51.

Kommentoi

korppi leikkii, raven playing

Korppi leikkii kumisellä tiivisteellä.

Varislinnut ovat tunnettuja uteliaisuudestaan. Joskus ne jopa näyttävät ikään kuin leikkivän löytämillään esineillä kuten kuvan nuori korppi joka oli veljensä kanssa löytänyt METLA:n Suonenjoen koeaseman kentältä löytänyt suuren mustan kumisen tiivisteen.

Vain muutama minuutti tämän jälkeen toinen korpeista huomasi pienen styroxlevyn palan, jota se ryhtyi innokkaasti möyhentämään pieniksi paloiksi.

Kolme viikkoa aikaisemmin korppikaksikko oli puolestaan löytänyt muovisen sähköjohdonpäällysteen, jota myös tutkittiin innokkaasti nokassa kantaen.

Olen kerran myös todistanut variksen puuhia styroxlevyn kimpussa. Myös tuolloin muovilevy sai aikamoista kyytiä. Vain kasa valkoisia pieniä styroxin palasia jäi todisteeksi siitä, että paikalla oli ollut joskus suurempi pala samaa ainetta.

Mutta eivät varislinnut suinkaan ole ainoita lintuja, jotka näyttäisivät leikkivän. Itse asiassa olen useammankin kerran nähnyt nuorten kalatiirojen leikkivän keskenään.

Leikki on ollut usein sama: Linnut valitsevat jonkin itseään syystä tai toisesta kiinnostavan esineen, jota ne kuljettavat sinne tänne toisten lintujen puolestaan yrittäessä saada kaapattua niiltä sen nokassaan kantaman esineen.

nuori kalatiira leikki

Nuori kalatiira leikkii kaarnan palasella.

Yllä oleva kuva liittyy Suonenjoen jätevedenpuhdistamolla näkemääni tällaiseen leikkitilanteeseen. Siinä nuoret tiirat löysivät suuresta rapakosta männyn kuoren kappaleen, jota kukin kantoi vuorotellen ympäri lammikkoa. Lopulta yksi linnuista kyllästyi leikkiin ja nousi kaarna nokassaan lentoon. Se oli sen leikin loppu se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.