Kovakuoriaistesti – Tunnistatko nämä kovakuoriaiset?

8 Kommenttia

Tämän testin avulla voit oppia tunnistamaan 10 Suomessa tavattavaa kovakuoriaista, joista suurin osa on hyvinkin tavallisia..

Tunnistettavat lajit ovat: Hoikkakukkajäärä (Leptura melanura), Juhannusturilas (amphimallon solstitiale) , Kimalaiskuoriainen (trichius fasciatus), Lehtikantojäärä (rhagium mordax), Liljakukko (lilioceris lilii), Pikkuturkkilo (nicrophorus vespilloides), Rusokuoriainen (lygistopterus sanguineus), Sarvijaakko (acanthocinus aedilis), Sarvikuonokas (oryctes nasicornis) ja Viherkukkajäärä (anoplodera virens).

Kovakuoriaistesti

Mikä on tämä kaunis pörröinen yleinen kovakuoriainen, joka viihtyy muissakin kukissa kuin kuvan kanervassa?

Kimalaiskuoriainen, Trichius fasciatusMikä on tämä kaunis punainen Etelä-Suomessa yleinen kovakuoriainen, joka sekin mielellään vierailee kukissa?

Rusokuoriainen, Lygistopterus sanguineusMikä on tämä vaatimattoman näköinen melko kookas yleinen kovakuoriainen, joka on kuvassa sille hyvin epätyypillisessä ympäristössä?

Lehtikantojäärä, rhagium mordaxMikä on tämä komea kovakuoriainen, joka lensi syliini avoimesta autonikkunasta ajaessani 8o km:n tuntivauhtia kuumana kesäpäivänä?

Sarvijaakko, Acanthocinus aedilisMikä on tämä kookas ruskea kovakuoriainen, joka on yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa?

Juhannusturilas, Amphimallon solstitialeMikä on tämä yleinen pieniä raatoja syövä mutta kaunis kovakuoriainen, jonka selässä kuvassa näet pieniä salamatkustajia?

Pikkuturkkilo, Nicrophorus vespilloidesMikä on tämä päivänkakkaralla lepäävä kellertävä melko kookas kovakuoriainen?

Viherkukkajäärä, Anoplodera virens, päivänkakkaraMitä ovat nämä keskikokoiset kukalla parittelevat värikkäät kovakuoriaiset?

Rusokukkajäärä, Anoplodera rubraMikä on tämä lehden alla piilotteleva kauniin värinen puutarhatuholainen?

Liljakukko, Lilioceris liliiMikä on tämä erikoisen näköinen kookas kovakuoriainen, jonka voi tavata harvinaisena kuori-  ja sahanpurukasoissa Etelä- ja Keski-Suomessa?

Sarvikuonokas, Oryctes nasicornis

8 Comments

  1. Arto Turpeinen

    Tulos 7 oikein. Liljakukon tunnistan, mutta meni vahingossa väärä ötökkä.

  2. jyrki

    ihan tunnistettavissa kaikki ovat, kuvissa ei vikaa! Nimistä samaa mieltä kuin Katariina – suurin osa suomenkielisistä aika tylsiä. Onneksi harvinaisempien ja vaikeampien jukosta löytyy keijuja, mäihiäisiä ja pehkiäisiä ‘ puhumattakaan sirkeisitä.

  3. Tuomo

    Puolet oikein. Liljakukko ja lehtikantojäärä meni väärinpäin, kun niin huonot kuvat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.