Kyyt solmussa – Video kahden käärmeen kohtaamisesta

2 Kommenttia

teksti

Minulla on vuosien mittaan ollut tilaisuus kuvata kyytä vain muutaman kerran, ja silloinkin muiden kuvausten yhteydessä. Jokunen viikko sitten minulla oli lopulta  parina päivänä mahdollisuus keskittyä vain kyiden kuvaamiseen. Paikka oli käytöstä poistetun rakennuksen kivijalan vierus ja kiviportaat, joita kolme kyytä ­ – kaksi aikuista ja yksi nuorehko – lämmittelivät aamupäivän auringossa.

Yhden kerran sattumalta paikalle osui erään läheisen talon asukas, joka kertoi olevansa tietoinen rakennuksen suojissa elävistä kyistä, mutta ei ollut niistä erityisen huolestunut. Tarpeen vaatiessa hän oli kuitenkin varotoimena siirtänyt joitakin käärmeistä parin kilometrin päähän suojellakseen pihassaan mahdollisesti leikkiviä lapsia, johon meillä kaikilla on oikeus, jos tilanne sitä vaatii.

Kyseinen henkilö oli itse suorittanut siirron käyttäen  muovipulloa, johon hän oli käärmeet ohjannut varovasti puukepin avulla.

Kyyn siirtoa ei kuitenkaan kenenkään ensikertalaisen kannata tehdä summan mutikassa ja hetken inspiraatiosta.  Siitä, miten sen voi turvallisesti tehdä , saa tietoa esim. YLE:n asiasta julkaisemasta artikkelista.

Kuvauspaikalla olisi siis vain kolme kyytä. Sanon vain siksi, että maailman mittakaavassa sen on todella pieni määrä. Ainakin jos niiden lukumäärää vertaa Kanadan Manitobassa vuosittain nähtävään maailman suurimpaan käärmeiden kokoontumiseen. Siihen voit tutustua halutessasi  National Geographic’in julkaiseman videoartikkelin avulla.  Jotain käärmeiden määrästä kertoo se, että videon otsikossa kehotetaan käärmepelkoisia olemaan katsomatta sitä.

2 Comments

  1. Juhani Rikala

    Kyllä lintuja on hauskempi katsella kuin käärmeitä, mutta hieno otos keväisistä käärmeistä. Kiitos siitä!

    • Olli

      Olepa hyvä! Itse asiassa olen aika lailla samaa mieltä, mutta toisaalta en laita eläimiä mihinkään arvojärjestykseen. Kyy on kuitenkin mielenkiintoinen kuvauskohde sen takia, että sitä kuvaamalla minulla on ollut mahdollisuus oppia tuntemaan lajia paremmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.