Kyllä minä olen ikävystyttävä – Jäniskin nukahti kesken kuvauksen lähes viereeni

Kommentoi

Onkohan minussa todellakin jotain vikaa, sillä videolla lopulta reporankana nukkuva metsäjänis ei ole ainoa eläin, joka on kokenut äkillisen tarpeen ryhtyä nukkumaan läheisyydessäni.

Ihan kiva tietenkin eläimen kannalta, mutta entäs minä? Mitäs minä kuvaan, kun toinen nukkuu muina miehinä minusta ja minun tarpeista tyystin piittaamatta. Tekisi mieli valittaa jollekin, mutta kenelle?

Esimerkkejä muista seurassani unitaudin saaneista eläimistä:

Kaakkuri (video), Kuukkeli (kuva), Metso (kuva), Rusakonpoikanen (kuvatarina), Unelias laulujoutsen (video).

Kesken kuvauksia uneen uupuneita eläimiä on todellakin osunut kohdalleni useita, vaikka en tarkasti tiedäkään lajien tai yksilöiden määrää. Sen asian selvittäminen vaatisi kuva-arkistoni ylösalaisin kääntämistä, johon minulle ei ole suurempia haluja, Niin väsyttävää hommaa arkiston läpikahlaaminen nimittäin aina on, että silmien auki pysyminen vaatii vähintään useita kupillisia kahvia.

Asian voi tulkita myös toisin: En ehkä olekaan universumin tylsin tyyppi vaan synnynnäinen uniterapeutti. Pitäisiköhän kokeilla – HERÄTYS SIELLÄ, NYT EI NUKUTA. KYLLÄ TÄMÄ HÖPINÄ KOHTAA LOPPUU – kaupallistaa tämä piilevä kykyni.

Voin jo itse asiassa nähdä loistavan tulevaisuuteni eri medioiden suurissa otsikoissa: Uniasiantuntija Olli Korhonen tainnuttaa takuuvarmasti virkeimmänkin yökukkujan pikaiseen uneen. Erikoisalana eläinunet ja unettavat eläimet.

Taustatietoa unettavan videon väsyttävästä työnkulusta

Jos ei yllä olevalla videolla tunnu mitään erityistä tapahtuvan, sen käsittely se vasta pitkästyttävää puuhaa oli. Lyhyen ja vaatimattoman videon eri työvaiheisiin kului nimittäin useita tunteja. Eikä aika tuhlaantunut minun verkkaiseen videon käsittelyyn vaan käsitellyn leikkeen siirtoon ohjelmien välillä.

Ainut lohdutus tilanteessa oli se, ettei minun tarvinnut siirtovaiheessa tehdä muuta kuin odottaa. Ja odottaa. Ja odottaa…

Eri työvaiheet kestoineen lyhyesti:

Videon avaaminen ja leikkaaminen Adobe Premieressä (n. 5 min.) – siirto After Effects’iin videon poikkeuksellisen suuren ISO-herkyyden aiheuttaman kohinan poistamiseksi ( 1 sek.) – Kohinan poiston säätö After Effects’issä (n. 5 min) – Käsitellyn videon siirto takaisin Premiere’een (useita tunteja) – Valotuksen ja terävyyden säätö Premiere’ssä (pari minuuttia) – Lopullisen käsitellyn videon tallentaminen MP4-muodossa (useita tunteja) – Siirto YouTubeen (muutama minuutti). Yhteensä noin 7 tuntia!

Alla video, joka on kuvattu juuri ennen edellisen videon tilannetta ja johon ei tehty lainkaan kohinan poistoa. Sen kaikki työvaiheet kestivät yhteensä vain noin 5 min. Siinä ei ehtinyt pitkästymään.

Huom! Molemmat videot kannattaa laajentaa mahdollisimman suuriksi sekä valita HD kuvanlaatu videoiden kuvanlaadun erojen vertailemiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.