Tämän videon hiiripöllö tuijottaa juuri sinua!

Kommentoi

Pohjois-Suomen hiiripöllö (Surnia ulula) on sen verran harvinainen laji Sisä-Savossa, ettei sen kuvaaminen ole sattunut osakseni kovinkaan usein. Itse asiassa edellinen kerta oli tammikuussa 2008, jolloin sain otettua muutamia kuvia lajista.

Ainoa kerta, jolloin olen saanut kuvattua hiiripöllöä yhtään enemmän on sitäkin kauempana eli vuonna 2006.

Niinpä nyt kun yksi hiiripöllö on jälleen eksynyt Suonenjoelle ja kaiken lisäksi vain muutaman kilometrin päästä kotoani, en ole voinut jättää käyttämättä tilaisuutta yrittää kuvata sitä.

Toistaiseksi varsinaisia valokuvia on kuitenkin kertynyt hyvin vähän. Yksinkertaisesti siitä syystä, etten ole kokenut tyhjä taivas taustamaan langalla istuvaa pöllöä kovinkaan innostavaksi kuvauskohteeksi.

Videomateriaalia on sen sijaan kertynyt käytettyyn aikaan suhteutettuna kohtuullisesti.

Videolla näkyvä hiiripöllö on viihtynyt samalla peltoauakealla jo parisen viikkoa, mikä kertoo siitä, että lintu on löytänyt ilmeisesti hyvän ruoka-apajan. Itsekin ole nähnyt sen iskevän pellosta kolme myyrää melko lyhyen ajan kuluessa.

Tämä taas kertoo siitä, että tällä alueella jo ainakin kaksi vuotta jatkunut lähes totaalinen myyräkato on päättynyt. Se ei ehkä ole hyvä uutinen metsätaimikoiden omistajille, mutta alueen hiljaiseloa viettäneille eri pöllölajeille se sitä varmastikin on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.