Lehtopöllö huhuilee pimeydessä – Kuuntele lehtopöllön ääntä

Kommentoi

Metsäkauris nuolee hellästi kumppaniaan

Metsäkauris nuolee hellästi kumppaniaan

Tulipa kerrankin” tänka på”: Millä kuvittaa eilen illalla nauhoittamastani lehtopöllön äänestä kertovaa juttua? Ongelman ydinhän on siinä, ettei minulla ole lajista kuvan kuvaa. En itse asiassa ole koskaan edes lajia nähnyt. Lisäksi ainoat aiemmat äänihavainnot lajista olen saanut työmatkoilla Alvestassa, Ruotsin Smålannissa.

 

Ainut, mikä tilanteessa pälkähti mieleeni, oli löytää kuvia, jotka olisivat otetut samalla paikalla, jolla alla olevan lehtopöllö äänteli. Niinpä vastaani tuli tämä herttainen kuva romanttisesta metsäkaurisparista, jonka otin näinä samoina aikoina kuusi vuotta sitten sen kuusikon takana olevalla pellolla, jossa lehtopöllö on Suonenjoella nyt kahtena iltana äännellyt.

Lehtopöllö ei muuten täällä Pohjois-Savossa ole todellakaan aivan tavallinen juttu, sillä viimeisen vuoden aikana alueella on tehty lajista vain hyvin rajallinen määrä havaintoja. Lehtopöllön ilmestyminen paikkakunnalle kertonee omalta osaltaan myyräkannan kasvusta menneenä talvena. Samaa vihjaa myös todella useat Sisä-Savon alueella tehdyt helmipöllöhavainnot. Itse asiassa tässä samassa metsässä, jossa lehtopöllö äänteli, piti myös helmipöllö lähes samanaikaisesti innokkaana äänekästä konserttiaan.

Onnittelut linnun löytäneelle Helena Hirvoselle sekä siitä ilmoittaneelle Ari Tossavaiselle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.