Kettu haukkuu käheästi – Kuule ketun erikoinen ääni

Kommentoi

Kettu eläinpuistossa

Karvaansa vaihtava kettu.

Muutama päivä sitten sai kokea, jotakin jonka tulen varmasti muistamaan lopun ikäni: Olin ollut juuri kuvaamassa valkoposkihanhia ja pysäyttänyt autoni tien laitaan levätäkseni hetken. Yht’äkkiä kuulin kuitenkin jostain läheltä kovaa käheää haukuntaa, jollaista en ollut kuullut koskaan aiemmin.

 

En osannut yhdistää ääntä mihinkään tuntemaani, joten päätin kävellä lähemmäksi ääntä saadakseni selville, mikä sen tuotti. Hämmästykseni oli suuri, kun lopulta sain näkyviini äänen lähteen: Se oli kaunis hoikka kettu, joka minulle tuntemattomasta syystä piti erikoista konserttiaan useiden minuuttien ajan vain noin 50 m päässä minusta ratapenkereellä. Valitettavasti vain en ollut ymmärtänyt ottaa mukaani kameraani enkä äänitallennintanikaan. Kun sitten lopulta sain välineeni haettua, ehdin juuri ja juuri tallentamaan ketun viimeiset haukut ennen sen katoamista tiheään kuusikkoon.

Kuvaa sen sijaan en ehtinyt lainkaan ottamaan, mikä oli minulle kova pettymys, sillä en ole koskaan saanut tilaisuutta valokuvata tuota kaunista eläintä luonnossa. Niinpä yllä olevan kuvan karvaansa vaihtavassa ketusta olenkin ottanut jo vuosia sitten todennäköisesti Ähtärin eläinpuistossa. Paikasta en kuitenkaan ole aivan varma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.