Kettu saalistaa myyrän – Katso video

Kommentoi

Muutama ilta taaksepäin olin menossa kuvaamaan kurkia Rautalammin Rastunsuolle, joka on tähän aikaan vuodesta lähes pomminvarma paikka nähdä kohta koittavaa muuttomatkaa varten yhteen kerääntyneitä kurkia. Vaikka halu päästä kuvaamaan noita luontomme ehkäpä komeimpia lintuja oli todella suuri, en malttanut olla pysähtymättä ihailemaan ilta-auringon valossa hohtavaaa ja kaunisturkkista punaruskeaa kettua.

Mikä parasta, niin oli repolainen ilmeisesti nälkäinen, ettei se säikähtänyt edes kuvakonini ilmestymistä ja juossut sutena karkuun, vaan sen sijaan jatkoi vain hetkeksi keskeytynyttä myyräjahtiaan. Ei vaikka se oli lisäksi aivan selvästi huomannut minun tarkkailevan itseään, mikä tulee selvästi ilmi myös lyhyellä videonpätkällä.

Hyvä niin, sillä hetken päästä se onnistui komean loikan päätteeksi saalistamaan itselleen makoisan ilta-aterian ja minä kuvaamaan tilanteen.

P.s. Tiesitkö, että ketusta on ennen käytetty mm. seuraavia kansanomaisia nimtyksiä: käärikkinen, mikko, repo, reboi, riepan tuurikkinen ja vilja?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.