Videon syksyisessä suuressa laulujoutsenten kokoontumisessa on meteliä ja näyttäviä yhteenottoja

Kommentoi

Suurimman osan vuodesta upea kansallislintumme laulujoutsen on kovin hiljainen lintu. Keväisin ja syksyisin yhteen kerääntyneet joutsenparvet ovat kuitenkin usein kaikkea muuta kuin hiljaista porukkaa.

Varsinkin, jos joukossa on paljon itselleen paria hakevia tai vasta pariutuneita lintuja. Silloin laulujoutsenet innostuvat usein pitämään näyttäviä ja ennen kaikkea kuuluvia yhteiskonsertteja, joihin osallistujat ilmeisesti pyrkivät äänekkäillä huudoillaan ja näyttävästi siipiään räpyttäen osoittamaan omaa erinomaisuuttaan muille kuoron jäsenille.

Joissakin tapauksissa nämä yhteisesiintymiset saavat kuitenkin yllättävän lopun jonkun kuoron jäsenistä hyökätessä toisen kuorolaisen kimppuun, kuten tämän lyhyen videon ensimmäisessä osassa käy. Videon toisessa osassa kahden kuorolaisen välille puolestaan syntyy lyhyt kahakka, jossa linnut hauskasti hyppäävät toisiaan vastaan.

Yhteistä molemmille nujakoille on se, ettei niiden voittajia voi syyttää turhasta vaatimattomuudesta. Niin selvästi ne omalla käytöksellään kertovat muille lajikumppaneille, kuka on seurueen herra ja hidalgo.

Tarkka kuvauspaikka kartalla: Vesterilä, Rautalampi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.