Oslon Vigelandin patsaspuisto ei jätä ketään kylmäksi – Näe kuvaesitys erikoisista patsaista

Kommentoi

Patsaita Monoliittikukkulalla, Vigelandin puisto.

Vigelandin patsaspuisto on maailman suurin yhden taiteilijan töihin perustuva patsaspuisto. Tämä norjalaisen Gustav Vigelandin vuosina 1939 – 1949 suunnittelema ja toteuttama patsaspuisto on sekä hämmentävä että hämmästyttävä osoitus yhden taiteilijan luomisvoimasta.

Puiston ihmisen elämää eri vaiheissaan kuvaavat yli kaksi sataa metalli- ja graniittipatsasta ovat puhuttelevuudessaan vertaansa vailla. Patsaat on sijoitettu 850 metrin matkalle viiteen ryhmään, joista jokainen muodostaa oman kokonaisuutensa: pääportti, silta, suihkulähde, monoliitti sekä Elämänpyörä. Näistä suurin on korkealle kohoava ihmishahmojen peittämä graniittinen monoliitti, jota ympäröivät kymmenet kookkaat graniittipatsaat.

Tanssiva nainen, patsas Vigelandin puistossa.

Niin omistautunut oli taiteilija Vigelund omaa nimeään kantavalle puistolleen, ettei halunnut töistään minkäänlaista korvausta Oslon kaupungilta. Nykyisin Vigelandin puisto on yksi Norjan merkittävimmistä ja suosituimmista matkailunähtävyyksistä.

Kuvaesitys Vigelandin patsaspuistosta.

Huom! taustalla soi Edvard Griegin kaunis Anitran tanssi, jonka Grieg sävelsi Henrik Ibsenin tunnettuun näytelmään Peer Gynt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.