Suksisauvoista helppo, nopea ja tehokas ruokinta-automaatin harakkasuoja

Kommentoi

Ruokinta-automaatin harakkasuoja

Ruokinta-automaatin harakkasuoja

Tänä talvena ripustin ”harakkavapaan” lintujen ruokinta-automaattini aiempaa alemmaksi, sillä seurauksella, että harakat, älykkäitä kun ovat, hoksasivat tilaisuutensa tulleen. Ne keksivät nimittäin, että menemällä aivan automaatin alle ja ponnistamalla sitten suoraan ylöspäin, ne saisivat nokallaan nopeasti napattua pienen määrän pikkulinnuille tarkoitettua maapähkinämursketta.

Aikani, eli muutaman viikon ongelmaa pähkäiltyäni, löysin ratkaisun aivan vahingossa: Hakemassa autotallistani täydennystä autotomaattiin, kun katseeni kiinnitti tallin nurkkaan varastoimani käyttämättömiksi jääneet lasten suksisauvat.

Eipä siis kuin tuumasta toimeen, ja tökkäsin sauvat pystyyn hankeen automaatin alapuolelle estämään harakkojen pomput kohti ruokinta-automaattia. Aivan ei sauvoja ollut tarpeeksi, joten laitoin sekaan myös kaksi kappaletta sähköjohtojen jäykkiä suojaputkia.

Tulos: Aiemmin pihassani päivittäin vierailleet kymmenenkunta harakkaa ovat käyneet enää vain silloin etsimässä muiden lintujen maahan tiputtamia maapähkinöiden murusia. Pikkulintuja eivät sauvat selvästikään haittaa, vaan joskus ne jopa istuskelevat niiden päissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.