Viirupöllön pesästä löytyi ihana piipittävä untuvikko

2 Kommenttia

Eilen vein paikallisen rengastajan lukijani minulle ilmoittamalle viirupöllön pesälle. Se, mitä pesästä löytyi, oli aikamoinen yllätys: vain jokunen aika sitten syntynyt  ihana,  pieni piipittävä pöllönpoikanen.  Untuvikon löytyminen oli sen takia yllätys, jopa hiukan surullinen sellainen, että tähän aikaan normaalina vuonna pesästä olisi pitänyt löytyä useampia ja huomattavasti vanhempia poikasia.

Ilmeisesti erikoinen ja lumeton talvi, joka romahdutti myyräkannan kasvun, on aiheuttanut sekä viirupöllön pesinnän myöhästymisen että poikasmäärän pienuuden.

Koska poikanen oli niin pieni kuin oli, jätimme sen toistaiseksi rengastamatta, ja poistuimme paikalta emoa ja sen pientä poikasta sen enempää häiritsemättä. Pidetään peukkuja, että viirupöllövanhemmat löytävät pienellle poikaselleen riittävästi ravintoa ja saavat kasvatettua sen turvallisesti lentokykyiseksi.

P.s.. Pahoittelen edelleen sitä, ettei hajonnut tietokoneeni mahdollista tällä hetkellä äänen tai videokuvan editointia.

2 Comments

  1. Tellervo Kauhanen

    Hei! Meidän pöntössä asuu ponteva poikanen, joka kuikkii pöntön aukosta niin että silmät ja nokka kiiluu. Mutta ponteva oli emokin, joka poksautti minua päähän 15.5. Luulin että poikanen onkin jo “ulkoistettu”, mutta tänään näin sen katselevan pöntön aukosta. Oikea rokkipoika, tukka pystyssä.

    • Olli

      Moi! Hyvä että selvisit viiruemon käsittelystä ilmeisesti kohtuullisen pienin vaurioin. Teillä on ilmeisesti ollut paremmin, koska poikanen on jo isompi. Niitähän saattaa olla pöntössö toinenkin, sillä normaaleina myyrävuosina poikasia usein selviää maastoon pari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.