Luontokuvaus kiinnostaa nuoria – Lintuyhdistys Kuikan kuvausretki Rautalammille 22.4.2012.

2 Kommenttia

Lintuyhdistys Kuikka, ryhmäkuva, luontokuvausretki, Rautalampi.

Kuvassa osallistujat Tyyrinvirran lintutornissa, aakkosjärjestyksessä :

Juuso Jonninen, Ilkka Markkanen, Ville Miettinen, Matti Ollikainen, Tero Pelkonen, Mikko Pärssinen, Markku Vaittinen, Ville Vehmaskangas,

Luontokuvaus on yksi nopeimmin kasvavista harrastuksista kiitos digikameroiden tuoman kuvaamisen “helppouden” ja halpuuden. Helppoudella tarkoitan sitä, ettei tavallisen polunpolkijan tarvitse miettiä esimerkiksi filmin riittävyyttä eikä objektiivien polttoväliä.

Kuviahan voi ottaa lähes rajattomasti kunhan vain muistaa välillä tyhjentää muistikortin. Objektiivin polttovälin taas korvaa kameran digitaalinen zoomi. Jos tämäkään ei riitä, kuvaa voi vielä jälkeenpäin rajata lisää tietokoneella. Helppoa kuin mikä.

Eipä siis ihme että eräs tunnettu luontokuvausguru kertoi mediassa jo yli miljoonan suomalaisen sanovan harrastavansa luontokuvausta. Väite on tietysti suurta liioittelua, mutta kuvastaa kuitenkin tapahtunutta muutosta.

Tästä ei kuitenkaan ollut kyse, kun joukko Kuikan Kuopion ympäristön luontokuvauksesta innostuneita kokoontui yhteiselle kuvaus- ja kokemuksenjakoretkelle Rautalammille. Tapahtumaan osallistujista suurimmalla osalla oli nimittäin jo usean vuoden kokemus luontokuvaamisesta, mikä näkyi konkreetisti myös innostuneiden ja hyväntuulisten kuvaajien laitteissa.

Lintuyhdistys Kuikka, luontokuvausretki, Rautalampi.

Kuvassa vasemmalta oikealle Juuso Jonninen ja Ville Miettinen.

Luontokuvaus ei enää ole kuitenkaan vain vanhojen partojen toimintaa, mistä oivana esimerkkkinä se, että tässäkin joukossa oli kaksi nuorempaa entusiastia. Heistä lyhyesti seuraavassa:

Ville Miettinen, 15  v., Kuopiosta.

Ville on kuvannut kaksi vuotta luontokuvia. Villellä ei ole lähipiirissä ketään luontokuvauksen harrastajaa esikuvana, vaan hänen innoituksensa lähde on luonto itse.

“Luonto on parasta”, toteaa Ville.

Juuso Jonninen, 17 v., Kuopiosta.

Juusolle luonto on ollut jo vuosia tärkeä ja läheinen harrastus. Luontokuvauksen Juuso kuitenkin aloitti vasta kaksi vuotta sitten. Tällä hetkellä Juuso on erikoistunut kuvaamaan lintuja.

Parhainta hänestä luontokuvauksessa ovat uudet kokemukset sekä itselleen uusien lajien kuvaaminen.

Tulevaisuudessa Juuso toivoo voivansa hyödyntää luontoharrastustaan myös ammatissaan. Hän nimittäin suunnittelee menevänsä opiskelemaan biologian ja maantiedon opettajaksi.

2 Comments

 1. Tero Pelkonen

  Kiitokset lintukuvausretki raportoinnista ja mukavaa, kun kävit paikan päällä porukkaa jututtamassa ja kuvaamassa! Kuvat ovat edustavaa laatua, etenkin alimmainen kuva on mykistävän upea.

  • Olli

   Mitäpä tuosta kiittelemään. Ihan mukavahan teitä oli tavata ja etenkin jutustella poikien kanssa. Olisin halunnut kirjoittaa vähän syvällisemmän jutun, mutta tällä hetkellä aika on todella kortilla.
   Hyvä asiateksti ei kuitenkaan keneltäkään synny lonkalta. Saati minulta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.