Mustalintu lasten kylpyammeessa – Harvinainen tilannekuva 35.

Kommentoi

Mustalintu lasten kylpyammeessa.

Mustalintu lasten kylpyammeessa.

Perjantai 13. 2009 päivä ei ollut tälle muuttomatkallaan väsähtäneelle mustalinnulle epäonnen päivä. Päinvastoin. Vaikka linnun voimat olivat loppuneet keskellä metsäaluetta ja pakottaneet sen pakkolaskuun metsäautotielle Suonenjoen Lempyyllä, sillä olivat suojelusenkelit puolellaan.

Kauniin sukeltajalinnun näet huomasivat jänismetsälle saapuneet oikeat luontoarvot omaavat metsämiehet. Hetkeäkään miettimättä he päättivät pelastaa itselleen tuntemattoman linnun pulasta, ja toivat voipuneen linnun pikaisesti hoitooni.

Kovin kummoista luksusta en todellakaan voinut sille tarjota, vaan se joutui tyytymään lasteni kasvettua toimettomaksi jääneeseen keltaiseen lasten vannaan. Tästä se ei kuitenkaan ollut moksiskaan, vaan suureksi ilokseni alkoi syödä omin nokkineen lähes heti hoitoon tulonsa jälkeen.

Mikä parasta mustalinnulle järjestyi melko pian myös suora kyyti Heinolan mainioon lintutarhaan.

Reilun kuukauden päästä, eli joulukuun lopulla, sain sitten Heinolasta todella ilahduttavia uutisia: Mustalinnun tulevaisuus oli ilmeisen valoisa, sillä se oli kuntoutunut hyvin, ja hoitajien tarjoamat muikut katosivat vikkelästi kalakulinaristin kupuun.

Tietojeni mukaan loppukin sujui hyvin ja mustalintu voitiin vesien jälleen auettua päästää takaisin kaipaamaansa vapauteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.