Näetkö sinä tällä luontovideolla lohikäärmeen?

Kommentoi

Lohikäärmeitä, mielenosoitus Kiinan puolesta Tukholmassa, 2008

Kun nyt olen ottanut tehtäväkseni kuvata laulujoutsenten talvista elämää, se edellyttää myös kaikenlaisen sellaisen materiaalin kuvaamista, jolla ei ole suoranaista yhteyttä itse aiheeseen.

Niinpä kuvasin pari päivää sitten suurten ilmakuplien elämää jään alla, koska ilmiö näytti yksinkertaisesti mielenkiintoiselta. Oli todella kiehtovaa katsoa niiden toistavan samoja kuvioita kerta toisensa jälkeen kuin jonkin ulkopuolisen koreografin ohjaamana.

Ennen ilmiön kuvaamista ja sen aikana näin aivan selvästi valkoisten ilmakuplien maalaavan jään alle vanhan koukkuselkäisen miehen. Olin kovin yllättänyt, kun en kotona tietokoneella tuota hahmoa enää nähnyt, sillä nyt jään alle uudestaan ja uudestaan ilmestyi … lohikäärme.

Psykologian hahmoteoria, ellen aivan väärin ole ymmärtänyt, selittää hahmojen näkemisen taustalla olevan ihmismielen pyrkimys nähdä mitä epäsäännöllisimmissä kuvioissa jotain säännöllistä, hyvin usein erilaisia hahmoja. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki hahmottaisivat epäsäännöllisistä kuvioista koostuvan pinnan samalla tavalla.

Eli jos minä näen videolla silmänsä ummistaneen lohikäärmeen, se ei tarkoita sitä, että myös sinä sen näkisit.

Ehkäpä sinä näetkin juuri minun kadottamani vanhan miehen. Musiikkina videolla on lohikäärmeaiheen mukaisesti kiinalaista musiikkia.

P.s. Videolla näkyvä jääpinta on todella suuri. Niinpä jään alle syntyvä hahmo on korkeimmillaan useita metrejä.

Onko tällä videolla tosiaan lohikäärme?

Huom! Jos et lukuisista yrityksistä huolimatta pysty näkemään minun lohikäärmettäni, se ei ole ongelma.

Videon alla on kaksi kuvaa, joista ensimmäisessä lohikäärmeeni on vielä piilossa, ja toisessa se on tehty näkyväksi eräitä sen yksityiskohtia korostamalla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.