Nuoren laulujoutsenen karmea kohtalo.

Kommentoi

Kuva: Kaulastaan vakavasti loukkaantunut nuori laulujoutsen.

Noin viikko sitten kerroin arvoituksellisesti huurteisiaruohoja käsitelleessä blogissani  kuvien syntyneen sivutuotteena ollessani suorittamassa jotain muuta tehtävää.

Selitän nyt lyhyesti, mistä tuolloin loppujen lopuksi oli kysymys.

Varoitus: Tarinan kuva on poikkeuksellisen raaka, ja sen näkeminen voi aiheuttaa Sinulle mielipahaa.

Lukijani  olivat  havainneet Suonenjoessa nuoren laulujoutsenen, jolla oli jonkinasteinen kaulavamma. Eläinlääkäriystäväni pyynnöstä kävin kaukopartiojohtajan pojan ammattitaidolla tarkkailemassa lintua sen fyysisen tilan selvittämiseksi.

Saamaani tehtävänantoon kuului myös sellaisien kuvan ottaminen, jonka perusteella eläinlääkäri voisi määritellä linnun elinkelpoisuuden ilman linnun kiinniottoa.

Eläinlääkärin saatua raporttini minun uudeksi tehtäväkseni tuli ottaa yhteys poliisiin linnun kärsimysten lopettamisesksi.

Linnun tila selvisi kuitenkin lopullisesti kaikessa karmeudessaan vasta eläinlääkärin tutkiessa sen autotallissani:

Sen kaulan tärkeitä elimiä kuten henki- ja ruokatorvea sekä lihaksia suojaava nahka  oli kuoriutunut höyhenineen päivineen kokonaan noin 20 cm:n matkalta.

Näin nuo elimet olivat täysin säiden armoilla. Syömään kykynemätön lintu painoi kuollessaan enää reilut 5 kg, kun sen olisi pitänyt painaa useita kiloja enemmän.

Vamman aiheuttajaa ei pystytty selvittämään.

P.s. Eräät oppilaani kysyivät minulta luettuaan lehdestä yllä olevaa tarkemman kuvauksen tapauksesta, oliko minun pakko julkaista niin raaka kuva.

Vastasin heille samoin, kuin olen ennenkin vastaavanlaisista kuvista minulta kysyttäessä vastannut:

Luonto ei ole pelkkä silmin ihailtava maisema, vaan siellä on eläviä olentoja, jotka joskus jopa kärsivät.

Tarpeetonta kärsimystä kohdatessamme meidän jokaisen mielestäni tulisi pyrkiä lopettamaan se.

Jos kuvillani ja tarinoillani saan herätettyä edes yhden ihmisen tuntemaan oman vastuunsa asiassa, silloin olen tehnyt oikein julkaistessani kuvat, vaikka ne varmasti ovat herättäneet myös mielipahaa joissakin lukijoissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.