Pop-up pikateltan tai kuvauspiilon takaisin kasaaminen – Video-ohje.

4 Kommenttia

Nykyään monien meille myytävien tuotteiden mukana ei tule oikeastaan minkäänlaisia käyttöohjeita. Esimerkkinä älykännykät ja kuten tässä tapauksessa pop-up piilokoju.

Ostin jokunen vuosi sitten videolla nähtävän kevyen ja hyvin halvan piiloteltan, ja sain heti hoksata, että sen pystyyn laittamiseen ei tarvittu mitään erikoistietämystä, mutta sen takaisin kasaan paneminen oli sitäkin kimurantimpi tehtävä.

Eräs tunnettu luontokuvaaja oli kuulemma yrittänyt pari päivää turhaan saada jotain vastaavaa piilokojua takaisin sen kantopussiin. Lopulta hän oli turhautuneena lopettanut yrittämisen.

Ymmärrän asian täysin, sillä en silloin itsekään onnistunut tehtävässä ilman ulkopuolista apua eli YouTubea. Sieltä löysin tuolloin amerikkalaisen auringonpalvojan tekemän videon vastaavan tyyppisen aurinkosuojan kokoamiseksi. Minkäänlaista järkevää ohjetta tavallisen pikateltan tai kuvauskojun kasaamiseen en löytänyt. En suomeksi eikä englanniksi.

Tuosta tapahtumasta oli kuitenkin kulunut jo muutama vuosi kun minulle vastikään tuli tarve käyttää jälleen pikatelttaani. Valitettavasti vain en osannut laittaa sitä enää takaisin pussiinsa.

Minun oli siis käännyttävä uudelleen ”tuupin” puoleen, mutta pettymyksekseni en löytänyt edelleenkään mitään yksikertaisia ja selkeitä ohjeita. Ainut minun tarkoitukseeni sopiva video-ohje oli kiinalaisella tehtaalla kuvattu. Sekin oli minun ymmärrettävissäni lähinnä vain sen takia, että muistin onnekseni suurin piirtein kokoamisperiaatteen.

Asiasta turhautuneena päätin kuvata oman muistini tueksi videon, josta ainakin minun olisi helppo myöhemmin päätellä , miten homma loppujen lopuksi toimii.

Minun kuvauspiiloni on kaksiosainen – siinä on erilliset katto- ja runko-osat. Molemmat kuitenkin kasataan kokoon täysin samalla periaatteella, joka on nähtävissä videolla.

Toivottavasti video-ohjeesta on apua myös jollekin toiselle sananmukaisesti ”ongelman kanssa painivalle”.

4 Comments

  • Olli

   Kiva että pidit. Itseäni tosiaan jurppi todella paljon, kun en enää muutaman vuoden tauon jälkeen saanut sitä kivuttomasti pussiin. Toki lopulta sain yritys ja erehdys metodilla, mutta loppujen lopuksi en oikein ymmärtänyt, miten olin onnistunut. Niinpä seuraavalla kerralla oli edessä samat ongelmat.

   • Satunnainen haahuilija

    Näitähän riittää: Teltat, makuupussit ja muut vastaavat tuotteet, jotka on tehtaalla varmaan pakattu tyhjiössä, koska niitä ei tahdo millään saada niin tiiviiksi paketiksi, että se menisi alkuperäiseen pussiin. Tai käyttöohjeet, joiden laskostaminen alkuperäisellä tavalla vaatii jo origamitaitoja 🙂

    • Olli

     Just niin. Aikaa ja rahaa on tehdä mitä ihmeellisempiä vimpstaakeja, joiden käyttöönotossa kuluttajilla menee sitten puoli elämää. Se vaan ei ilmeisesti olisi kustannustehokasta kertoa loppukäyttäjälle kaikki, mitä hänen tulisi tietää tuotteesta voidakseen käyttää sitä ongelmitta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.