Harmaahaikarat kuuntelevat videolla huuhkajan huhuilua.

Kommentoi

Viime viikkoina luontokuvausblogini on alkanut muistuttaa yhä enemmän päiväkirjaa, kiitos siitä mukaville harmaahaikaroilleni, joiden avulla olen saanut kokea ja nähdä monta itselleni entuudestaan uutta asiaa.

Viimeisin mielenkiintoinen tapahtuma sattui toissa iltana, jolloin kuvauspaikkani vastarannalta – aivan videolla lepäilevien harmaahaikaroiden takaa – alkoi täysin yllättäen kuulua hyvin voimakasta huuhkajan huhuilua.

Kello oli tuolloin kameran kuvatietojen mukaan 18.31, eli auringonlaskuun oli aikaa enää noin tunti.

Merkille pantavaa tilanteessa oli se, etteivät haikarat näyttäneet reagoivan tilanteeseen mitenkään, vaikka huuhkajan täytyi olla todella lähellä niitä, niin voimakasta sen monta minuuttia kestänyt ääntely oli.

Itse asiassa huuhkajan ääni oli voimakkaampi kuin videolla kuultava huhuilu, joka on kamerani tilanteessa tallentama. Minulla oli toki myös mukanani erillinen äänitallennin, mutta valitettavasti olin unohtanut pienen Videomic Pro-suuntamikrofonini autoon, joten äänen tallennus sen avulla jäi haaveeksi. Arvaapa kenkuttiko!

P.s. Videolla kuultava ääni on täysin autenttinen kaikkine puutteineen. Sitä ei ole editoitu mitenkään, ei edes siten että huuhkajan äänen voimakkuus vastaisi kuulemaani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.