Videolla hauskasti hyllyvä lehtokurppa hymyilyttää tanssillaan

Kommentoi

Luontokuvaus on mukavaa, ja siitä pitäisi aina kuvaushetkellä pystyä nauttimaan. Rajansa kuitenkin kaikella, sillä vaikka nauru voi pidentää ikää, villejä eläimiä kuvattaessa siitä ei todennäköisesti ole juuri koskaan hyötyä. Kuvaajan äänekkäät naurunpurskahdukset voivat nimittäin karkottaa kuvauskohteena olevan eläimen.

Kaiken lisäksi kuvaajan itsehillinnän menettäminen voi myös pahimmassa tapauksessa vaikuttaa merkittävästi kuvanlaatuun ja jopa totaalisesti pilata kuvat.

Näin ei kuitenkaan allekirjoittaneelle onneksi käynyt kuvatessani muutama päivä sitten parin tunnin ajan ratapenkereellä ruokaillutta lehtokurppaa. Rehellisyyden nimissä minun on kuitenkin tunnustettava, ettei nauru ollut todellakaan kaukana seuratessani vain muutaman metrin päässä hyllyen liikkuvaa lehtokurppaa.

Päinvastoin jouduin itse asiassa jatkuvasti kamppailemaan väkisin sisältäni ylös kumpuavaa hohotusta vastaan. Sen verran koomisen näköistä oli lehtokurpan pumppaava tanssimainen liikehdintä, jota saattoi jatkua useamman minuutin ajan lähes yhtäjaksoisesti.

Tanssista ei kuitenkaan ollut kyse, vaan painopistettään muuttamalla lintu ilmeisesti pyrki saamaan maan alla lymyävät madot liikkeelle ja siten paljastamaan olemassaolonsa sille.

Video on kuitenkin siinä mielessä fiktiota, että olen leikannut pois yhtä lukuun ottamatta kaikki saalistustilanteet. Aivan videon lopussa on kuitenkin nähtävissä, miten useat ”hytkyttävät” tilanteet lopulta päättyivät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.