Kahjot palokärkikoiraat hauskuttavat hautausmaalla

Kommentoi

Palokärki (Dryocopus martius) on vuosia kärsinyt itselleen sopivien riittävän vanhojen metsien puutteesta. Aivan viime vuosina laji on kuitenkin ilahduttavasti runsastunut, ja yhä useammin sitä on tavattu taajamissa, jopa aivan suurimpien kaupunkiemme puistoissa.

Itsen olen toistaiseksi nähnyt omassa metropolissani, Suonenjoella, vain yksittäisiä lintuja. Tosin viimeisen kuluneen vuoden aikana huomattavan useita kertoja. Jopa aivan kotini läheisyydessä.  Videolla ”leikkivät” – ilmeisesti pesimäreviireistä kiistelevät – koiraat ovat kuitenkin ensimmäinen kerta, kun näen kaupungissa lintuja samalla kertaa useampia.

Kovin kaukana kodistani eivät muuten nämäkään palokärkimiekkoset olleet. Vain vajaan 500  metrin päässä linnuntietä Ollin Onnelasta.

Videolla näkyy vain pieni osan erikoisesta luontohetkestä, sillä kaiken kaikkiaan seurasin lähes tunnin niiden erikoista ja hauskaa käyttäytymistä Suonenjoen ortodoksisella hautausmaalla. Videon tunnelmaan sopien kuvauspäivä oli Kiirastorstai. Tietenkin. Mikäpä muukaan.

Palokärjet kartalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.