Nuori varpushaukka hoitoon

Kommentoi

Nuori varpushaukka.

Nuori loukkaantunut varpushaukka.

Viime päivinä puoleeni on käännytty mitä erilaisimmissa asioissa. Tässäpä mielenkiintoisimmat:

Sunnuntaina minulle tuotiin lievästi loukkaantunut nuori varpushaukka. Lintu oli mahdollisesti törmännyt ikkunaan, minkä seurauksena se ei kyennyt kunnolla lentämään.

Eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen toimitin linnun Tarja Jauhiaisen osaaviin käsiin Karttulaan. Tällä hetkellä linnun toipumisennuste on lupaava.

Rengastetun sääksen jalka

Edellisenä päivänä sain puolestaan vastaanottaa rengastetun sääksen jalan. Lintu oli löytynyt kuolleena saaresta Etelä-Konnevedeltä uuden Kansallispuistomme alueelta. Renkaan moitteettomasta kunnosta päätellen sääksi oli ollut nuori, tänä kesänä syntynyt yksilö.

Todennäköisesti viime viikolla järvellä puhaltaneet tuulet olivat pudottaneet linnun pesästään ja aiheuttaneet onnettomuuden. Tarkemmat tiedot selviävät sen jälkeen, kun olen ehtinyt tekemään siitä rengaslöytöilmoituksen.

Verkkonaruun sotkeutunut laulujoutsen

Maanantaina taas sain puhelun poliisilta koskien Rautalammin Kerkonkoskella verkkonaruun pahasti sotkeutunutta laulujoutsenta. Valitettavasti minulla ei itselläni ollut mahdollisuutta keskellä työpäivää tehdä asian eteen mitään. Neuvoin heitä kuitenkin kääntymään linnun lähellä olevan erittäin kokeneen lintuharrastajan puoleen, minkä he lupasivat tehdäkin.

Myöhemmin kuulin, että lintu oli valitettavasti onnistunut välttämään kiinniottoyrityksen ja päässyt jopa lentoon, vaikka verkkonaru oli sitonut sen toisen jalan kiinni sen vartaloon.

Valitettavasti tällaiset tapaukset eivät ole tavattoman harvinaisia. Itsekin olen ollut onnistuneesti pelastamassa yhtä kaakkuria sekä yhtä laulujoutsenta.

Alla olevassa kuvassa katiskan naruun kiinni jäänyt joutsen oli ilmeisesti yrittänyt useiden tuntien ajan vapautua narusta, sillä vapautushetkellä se ei juurikaan jaksanut enää panna hanttiin.

Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, sillä hyvin voipunut mutta muuten vain vähän loukkaantunut lintu voitiin vapauttaa takaisin luontoon jo seuraavana päivänä.

Laulujoutsen katiskan narun vankina

Laulujoutsen katiskan narun vankina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.