Parvi pyöriviä jäisiä pitsanpohjia – Suonenjoen hauskat pienet jäälautat ilmestyivät jälleen

Kommentoi

Paukkuva pakkanen oli yön aika pysäyttänyt  vielä eilen Suonenjoessa pyörineen suuren jäälautan. En kuitenkaan antanut sen liikaa masentaa mieltäni, vaan päätin piipahtaa nopeasti Suonenjoen Hirvolan idyllisen vanhan myllyn luona virtaavalla pienellä koskella.

Syy vierailuun oli se, että epäilin nopeasti kiristyneen pakkasen luoneen myös sinne jotain todella mielenkiintoista. Olin nimittäin käynyt paikassa neljä vuotta sitten kuvaamassa kosken alapuolelle silloin tällöin syntyviä pieniä jäälauttoja, joita olen joskus kutsunut  niiden erikoisen muodon takia leikkisästi jääleipäsiksi tai jäisiksi pitsanpohjiksi.

Eikä retki Hirvolaan lopulta turha ollut, sillä suvannossa todella kellui kymmeniä erikokoisia kauniita jäälauttoja. Suurimmat  jäälautoista olivat halkaisijaltaan puolimetrisiä. Suurin osa toki paljon pienempiä.

P.s. Jos haluat nähdä v. 2013 kuvaamani videon samasta ilmiöstä se onnistuu tästä linkistä. Huomaa kuitenkin, että videolta näkyy valitettavan selvästi, että kiinnostukseni videokuvaukseen ja ennen kaikkea videoeditointiin oli herännyt vasta vähän aikaisemmin.

Hirvolan mylly kartalla

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.