Syntyykö tällä kertaa harvinainen täydellisen pyöreä pyörivä jäälautta – Video Suonenjoen pyörivästä jäälautasta tältä päivältä

Kommentoi

Tänään tapahtunut sään äkillinen pakastuminen tarkoitti sitä, että Suonenjokeen saattaisi jälleen syntyä pyörivä jäälautta. Paikan ohi aamulla kulkenut työkaverini kertoikin minulle myöhemmin päivällä, että hän oli mielestään ollut näkevinään jäälautan ensi merkit. Ehdin itse paikalle kuitenkin vasta iltapäivällä ja uudestaan alkuillasta.

Ja todellakin, tuo ihmeellinen jäälautta oli jälleen syntynyt, ja mikä parasta enteet täydellisen pyöreän pyörivän jäälautan syntymiselle olivat tällä kertaa erinomaiset: Jäälautta pyöri nyt todellakin paikallaan, aivan kuin sitä olisi pyörittänyt akseli.

Toisaalta luvassa on luvassa pakkasyö, mikä taas tarkoittaa sitä, että lautta tulisi jatkamaan kasvamistaan. Aamu tullee sitten näyttämään, miten kävi: Löydänkö silloin täydellisen pyöreän pyörivän jäälautan, vai onko pakkanen mahdollisesti jähmettänyt tämän ihmeellisen jäälautan liikkeen lopullisesti.

Jotta asiasta ei jäisi minkäänlaista epäilystä, videolla on aluksi lähes minuutin pituinen ”yksitoikkoinen” pätkä, josta voi helposti nähdä, kuinka jäälautta todellakin pyörii lähes paikallaan, kuin akselinsa ympäri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.