Kanadanhanhi ja laulujoutsenet värikkäässä kevätillassa

Kommentoi

kanadanhanhi, canada goose

Kanadanhanhi ui Suonenjoessa värikkäiden heijasteiden keskellä

Muutama päivä sitten sain tiedon aivan Suonenjoen keskustassa oleskelevasta kanadanhanhesta.

Pakkohan moista paikallista ihmettä oli lähteä kuvaamaan, vaikka olosuhteet olivat lajin kuvaamiselle kaikkea muuta kuin otolliset. Aurinko nimittäin porotti lähes pilvettömältä taivaalta lähes koko päivän, minkä jokainen ymmärtää olevan kaikelle luontokuvaukselle haitallista.

Etenkin jos kuvauskohteena on lintu, jossa on sekä paljon hyvin vaaleita että hyvin tummia värisävyjä.

Tilannetta pahensi vielä se, että kanadanhanhi oli lyöttäytynyt yhteen valkean laulujoutsenpariskunnan kanssa, jonka viereltä ei juuri poistunut. Sitä kontrastien eroa ei mikään kameran kenno tai Photohop olisi voinut pelastaa.

Useiden tuntien ja kahden paikallakäynnin jälkeen kärsivällisyys lopulta kuitenkin palkittiin, sillä noin klo 19.45 – vähän ennen hämärän laskeutumista joelle – niin kanadanhanhi kuin laulujoutsenetkin siirtyivät vesialueelle, jonka pinnan läheisten rakennusten seinistä heijastuva valo loihti kauniin punaiseksi ja jossa oli kuitenkin hyvin voimakas kuparinruskea vivahde.

laulujoutsen, whooper swan

Laulujoutsenperhe ui  Suonenjoessa värikkäiden heijasteiden keskellä

Onnea ei kuitenkaan kestänyt kovin monta minuuttia, mutta kuitenkin riittävästi, niin, että sain ikuistettua tuon kauniin iltahetken. Sen jälkeen pimeys voitti, ja kuvaukset oli lopetettava.

Seuraavana päivänä sekä kanadanhanhi että joutsenet olivat kaikki poistuneet paikalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.