Kaularengastettu laulujoutsen suuressa joutsenparvessa Rautalammilla

Kommentoi

Kävin tänään kuvaamassa Rautalammin Vesterilän pelloilla ruokailevia laulujoutsenia, joita on parhaimmillaan ollut paikalla  yli 500 kappaletta. Tuon siis tiesin jo etukäteen, mutta en sitä että joukossa oli myös yksi sinisellä kaularenkaalla merkitty aikuinen lintu.

Ihminen kun minäkin vain olen, niin täytyihin minun tuo harvinainen ilmestys toki dokumentoida.

Tämä on muuten vasta toinen kaularengastettu joutsen kuvausurallani. Edellinen tapaus oli Suonenjoella kesäkuussa 2013 kuvaamani hautova lintu. Silloisen Rengastustoimistolle ilmoittamani linnun rengastusmaaksi paljastui myöhemmin Tanska.

Tälläkin kertaa olen ilmoittanut linnusta Rengastustoimistolle, joten jään mielenkiinnolla odottamaan tietoa tämänkertaisen linnun rengastuspaikasta.

Lisättty 24.10.2015: Laulujoutsenen rengastustiedot ja tietoja sen myöhemmästä elämästä löytyi saamani vihjeen avulla loppujen lopuksi helposti www.geese.org-sivustolta. Sieltä selvisi, että lintu oli rengastettu nuorena lintuna 30.7.2013 Alsungassa Latviassa. Rengastamisensa jälkeen linnusta oli seuraavina vuosina tehty havaintoja Latvian lisäksi Puolassa ja Saksassa. Suomesta ei linnusta ollut aiemmin tehty havaintoilmoitusta tähän rekisteriin. Kaikki linnusta löytyneet tiedot voit nähdä tästä linkistä.

Kuvauspaikka kartalla: Vesterilä, Rautalampi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.